Log in Word Lid!
Bestel gratis kaarten

Gabriel Garz?n-montano @ Bird RotterdamDoor -seeyoudance- op vrijdag 4 september 2015 om 16:23


Gabriel Garz?n-montano @ Bird Rotterdam

Singer-songwriter en multi-instrumentalist
Gabriel Garzón-Montano werd afgelopen februari plotseling de schijnwerpers in gekatapulteerd toen zijn track “6 8” gesampled werd door Drake op zijn surprise mixtape If You're Reading This It's Too Late. Vorig jaar nog maakte zijn debuut,
de (neo)soul-, r&b- en funkplaat Bishouné:
Alma del Huila, diepe indruk op Lenny Kravitz,
die hem mee vroeg op toer door de VS. Op donderdag 17 september staat hij in BIRD!

Muzikaal determinisme
Een klassieke geschoolde zangeres als moeder en een jeugd vol muziek en instrumenten, het is vrij logisch dat Gabriel Garzón-Montano het muzikale pad op is gegaan. Op zijn zesde begon hij met de viool, later kwamen daar gitaar, drums, piano en basgitaar bij. Het mag dus geen verrassing zijn dat elke noot, elke harmonie en elk vreemd geluidje op zijn debuut Bishouné: Alma del Huila is ingespeeld door Gabriel himself. De ep heeft duidelijk veel te danken aan (neo)soul, r&b en funk, maar ook de klassieke en avant-garde muziek van zijn moeder en de cumbia en salsa waar zijn Colombiaanse vader naar luisterde, hebben hun weg naar zijn muziek gevonden.

Lanceerplatform tot sterrendom Bishouné:
Alma del Huila trok de aandacht van Lenny Kravitz, die hem prompt uitnodigde om mee op toer te gaan.
Nu ook Drake de sound van Gabriel heeft ontdekt en zijn track “Jungle” op de mixtape If You're Reading This It's Too Late lardeerde met de goodness van Gabriels “6 8”, bevindt Gabriel zich op een lanceerplatform tot sterrendom. Wil je deze ster-in-wording live meemaken? Donderdag 17 september staat hij in BIRD!

Related Events

    Gabriel Garzón-Montano Bird 17/09/2015


Contact | FAQ | Voorwaarden
© 2016 See You Dance